Evoli bilförsäkring recension 2023: En prispressare inom bilförsäkringar


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I en värld där bilförsäkringar ofta kan kännas komplicerade och dyra framstår Evoli som en uppfriskande nykomling. Med sitt fokus på enkelhet, skräddarsydda lösningar och konkurrenskraftiga priser, sticker Evoli ut som en attraktiv aktör på försäkringsmarknaden. Denna recension tar en djupdykning i vad Evoli erbjuder, och varför de kan vara det rätta valet för dagens medvetna bilägare.

Recension av Evoli bilförsäkring. Text, logo och bild på grön bil vid ett hus.

Är Evoli bilförsäkring bra? (Omdöme i korthet)

Evoli erbjuder en uppfriskande och innovativ approach till bilförsäkringar, särskilt lämplig för kunder med låg skaderisk som söker kostnadseffektiva lösningar. De kombinerar omfattande skydd med flexibla tillval och en digitaliserad kundupplevelse, vilket gör dem till ett utmärkt val för den moderna bilägaren.

Om du vill pressa priserna på din försäkring, med något högre självrisk om något skulle inträffa, är Evoli tveklöst ett alternativ värt att titta på. De har även smarta tillval för dig som vill sänka självrisken.

Det är dessutom betydligt lättare att justera din försäkring och tillval genom Evolis moderna app. Det är definitivt ett steg framåt i bilförsäkringsbranschen, där det annars ofta är svårt att få överblick över vad man faktiskt betalar för.


Fördelar

 • Konkurrenskraftiga priser och målgruppsanpassad prissättning.
 • Brett utbud av försäkringstyper och tillägg.
 • Digital hantering och anpassning via app.
 • Ingen bindningstid.

Nackdelar

 • Högre självrisker jämfört med andra försäkringsbolag.
 • Försäkringarna kanske inte passar alla kundtyper (inriktning på låg skaderisk).

Evoli Logo

Vad är Evoli?

Evoli är ett innovativt försäkringsföretag som fokuserar på bilförsäkringar, grundat med målet att revolutionera försäkringsbranschen. De erbjuder samma skydd som traditionella försäkringsbolag, men med mer konkurrenskraftiga priser och en kundvänlig inställning.

Genom att använda teknologi och kundinsikter har de skapat en plattform där kunder snabbt kan räkna ut och teckna försäkringar. Deras tjänster innefattar omfattande skydd som trafik, stöld, brand, rättshjälp, vagnskada, motorskada, glasskador och bärgning, samt extra tillval som djurkollision och hyrbil.

Evoli skiljer sig genom att erbjuda anpassningsbara försäkringsalternativ utan bindningstider och genom att matcha liknande kunder för att erbjuda mer rättvisa priser. De har fått högt betyg av sina kunder och deras försäkringar backas av stora europeiska försäkringsbolag.

Kundomdömen och recensioner (vad tycker andra om Evoli?)

Här är en genomgång av vad befintliga eller tidigare kunder säger om Evoli på externa omdömesplattformar:

Omdömen från Reco

Recensioner om Evoli bilförsäkringar på Reco.se visar en blandad bild med ett genomsnittsbetyg på 4.5 baserat på 224 omdömen sedan 2020. Många kunder uppskattar Evolis prisvärda alternativ, lättanvända tjänster och deras kundtjänsts vänliga bemötande.

Vissa kunder har dock upplevt problem med skadehantering och kommunikation, vilket har lett till frustration. Det är också tydligt att Evolis tillvägagångssätt och tjänster inte passar alla, men överlag verkar majoriteten av kunderna vara nöjda med deras service och produkter.

Omdömen från Trustpilot

Kundomdömen om Evoli på Trustpilot visar en blandad bild med en genomsnittlig TrustScore på 3,5 av 5. Många kunder uppskattar Evolis prisvärda alternativ och enkelhet, särskilt deras app och kundservice får beröm.

Å andra sidan har vissa kunder upplevt problem med kundservice, särskilt i samband med uppsägning av försäkringar och skadehantering, vilket orsakat frustration. Det finns också återkopplingar om höga självrisker jämfört med andra bolag.

Sammanfattningsvis finns det både positiva och negativa erfarenheter bland Evolis kunder, vilket indikerar att företaget kanske inte passar alla kundtyper.

Omdömen i App Store

I App Store har Evoli ett imponerande betyg på 4,5 av 5 från 386 betyg, vilket indikerar en övervägande positiv upplevelse bland användarna.

Kunderna uppskattar särskilt de prisvärda försäkringarna och möjligheten att enkelt göra tillfälliga ändringar i försäkringen via appen. Appen beskrivs som tydlig och överskådlig, vilket gör det enkelt för användare att hantera sina försäkringar.

Några användare har dock upplevt tekniska problem med appen, men svar från utvecklarna tyder på en vilja att snabbt åtgärda dessa problem. Sammantaget tycks Evolis app vara väl mottagen av dess användare.

Övriga omdömen

I övrigt får Evoli överlag väldigt goda recensioner från testsajter och försäkringsjämförelser. Vår bild av Evoli som en modern och prisvärd bilförsäkring, stämmer väl överens med den information vi hittar online i övrigt.


Om du vill jämföra priserna från flera olika bilförsäkringsbolag, kan du använda dig av söktjänsten hos Compricer. Där får du snabbt en överblick på de olika försäkringsalternativen som passar dig och din bil.

Compricer Logo

Vad skiljer Evoli från andra bilförsäkringar?

Evoli skiljer sig från andra bilförsäkringar genom sin inriktning på kunder som sällan drabbas av skador och därför efterfrågar lägre premier.

De erbjuder högre självrisker än genomsnittet i branschen och en digitaliserad process med hög grad av självbetjäning, vilket möjliggör mycket konkurrenskraftiga priser för sin specifika målgrupp. Medan innehållet i Evolis försäkring är jämförbart med stora försäkringsbolag, erbjuder de en unik kombination av kostnadseffektivitet och flexibilitet, eftersom kunder inte är bundna av några bindningstider.

Detta gör Evoli till ett attraktivt val för dem som tillhör målgruppen (personer och fordon med låg risk för skada) och söker ett prisvärt, men ändå pålitligt försäkringsalternativ.

De har en mycket konkurrenskraftig prissättning, sannolikt lägst månadskostnad i branschen.

Vad ingår i Evolis försäkringar?

Evolis bilförsäkringar erbjuder ett omfattande skydd som kan jämföras med de stora försäkringsbolagens.

De inkluderar:

 1. Trafikförsäkring: Täcker skador upp till 300 miljoner kronor som orsakas av dig till andra människor eller deras egendom.
 2. Stöldskydd: Erbjuder ersättning vid stöld av bilen, tillbehör, däck i förråd, samt stöld av lösa föremål.
 3. Brandskydd: Täcker skador orsakade av brand i närheten av din bil, blixtnedslag och brand under färd.
 4. Rättshjälp: Erbjuder ersättning för advokatkostnader upp till 250 000 kronor relaterade till ditt bilägande.
 5. Vagnskadeförsäkring: Täcker skador på din egen bil vid parkeringsskador, kollision med djur, dikeskörning med mera.
 6. Motorskadeförsäkring: Täcker fel på motor, bränslesystem, klimatanläggning och bromsservo med mera.
 7. Glasskador: Erbjuder ersättning för skadade rutor som krossats eller spräckts, till exempel efter ett stenskott.
 8. Bärgning: Hjälp med bärgning till en verkstad vid en trafikolycka eller motorhaveri.

Dessutom erbjuder Evoli flera smarta tillval för extra trygghet, som kan anpassas när som helst via Evoli-appen. Dessa tillval inkluderar:

 • Djurkollision: Sänker självrisken vid djurkollision med upp till 6 000 kr.
 • Bärgning Plus: Ingen självrisk och hjälp vid bränslebrist, inlåsta nycklar, punktering, tomt batteri med mera.
 • Hyrbil: Tillhandahåller en hyrbil i upp till 45 dagar om din bil har skador som omfattas av försäkringen.
 • Ung förare: Tar bort den förhöjda självrisken för förare under 24 år.

Kunder kan även välja Evolis Premium-alternativ för lägre självrisker, och allt detta hanteras enkelt genom Evoli-appen, där man kan anpassa försäkring, se betalningar och uppdatera kontaktuppgifter.

Vilket företag ligger bakom Evoli?

Evoli, ett svenskt aktiebolag grundat 2018, ligger bakom deras innovativa bilförsäkringar. Bolaget leds av VD Patrik Åke Lundholm och har sitt säte i Stockholm. Evoli står under tillsyn av och har tillstånd från Finansinspektionen, med försäkringsgivare som Dina Försäkring AB och Eir Försäkring AB.

Evoli skapades med en vision om att förändra försäkringsbranschen genom att erbjuda rättvist prissatta och lättförståeliga försäkringar. Teamet bakom Evoli har erfarenhet från försäkringsbranschen sedan internets tidiga dagar och är drivna av en ambition att utmana etablerade försäkringsbolag.

De har utvecklat försäkringstjänster som är mer rättvisa genom att matcha liknande kunder med varandra, vilket resulterar i lägre priser för ansvarstagande kunder. Bolaget är privatägt och ej börsnoterat, vilket ger dem friheten att fokusera på kundtillfredsställelse utan bindningstider.

Evoli lanserade sin första försäkring under 2020, mitt under pandemin, efter noggrann planering och utveckling av deras försäkringssystem.

Vanliga frågor om Evoli (FAQ)

Vilka typer av bilförsäkringar erbjuder Evoli?

Evoli erbjuder trafikförsäkring samt tilläggstjänster som stöld, brand, rättshjälp, vagnskada, motorskada, glasskador och bärgning​​.

Hur skiljer sig Evolis priser jämfört med andra försäkringsbolag?

Priset på Evolis försäkring avgörs av faktorer som bilens märke, typ, årsmodell, körsträcka, geografiskt område och förarens ålder. Priset är rättvist och speglar förarens och bilens risk för skada​​.

Vad är inkluderat i standardförsäkringen och vad är tillägg?

Standardförsäkringen inkluderar trafik-, stöld-, brand-, rättshjälp-, vagnskada-, motorskada-, glasskador- och bärgningsskydd. Tilläggen omfattar djurkollision, bärgning plus, hyrbil och ung förare​​.

Vilka är självriskerna för olika typer av skador hos Evoli?

Självriskerna varierar beroende på försäkringstyp.

Exempelvis är självrisken för trafik 1 000 kr eller 2 000 kr, för stöld och brand 1 500 kr eller 4 000 kr, och för bärgning 1 500 kr eller 2 000 kr.

Det finns också ett Premium-alternativ med lägre självrisker​​.

Finns det några speciella krav för att bli kund hos Evoli?

Bilens ägare och huvudsakliga brukare måste stå på försäkringen. Det går inte att teckna en försäkring på någon annan för att få ett lägre pris​​.

Hur hanterar Evoli situationer med unga förare eller särskilda fordonstyper?

Evoli erbjuder ett tillägg för ”Ung förare” som tar bort den förhöjda självrisken på 10% av ett prisbasbelopp för förare under 24 år​​.

Kan jag anpassa min försäkring online via Evolis app?

Ja, du kan anpassa din försäkring när som helst direkt i Evoli-appen, där du kan lägga till eller ta bort tillägg​​.

Hur fungerar uppsägning eller byte av försäkring hos Evoli?

Du kan säga upp din försäkring när som helst. Om du säljer din bil sägs försäkringen upp automatiskt​​.

Vilken support och kundservice erbjuder Evoli?

Evoli kan kontaktas via telefon, chatt och e-post.

Telefonlinjen är öppen vardagar kl. 9-15 och chatten kl. 9-17.

Utanför dessa tider besvaras frågor så snabbt som möjligt​​.

Avslutande tankar

Sammanfattningsvis framstår Evoli bilförsäkring som ett lovande alternativ för de som söker prisvärd och flexibel bilförsäkring. Med sin användarvänliga app, anpassningsbara försäkringstjänster och positiva kundomdömen, erbjuder Evoli en modern lösning i försäkringsbranschen.

Även om det finns vissa utmaningar, särskilt kring kundservice och skadehantering, tycks företagets strävan efter ständig förbättring och responsivitet till kundfeedback vara nyckeln till dess växande popularitet. För den moderna bilägaren som prioriterar både pris och flexibilitet kan Evoli vara ett mycket attraktivt val.


Evoli Logo

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg