OKQ8 VISA Kreditkort recension & omdöme 2021: Återbäring på bensinen


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Med rätt kreditkort kan du få vissa fina förmåner. För dig som kör mycket bil är det värdefullt att få tillbaka pengar när du tankar. Då kan OKQ8 VISA Kreditkort vara ett intressant alternativ. Läs vår recension och se om det här är ett kreditkort som passar dig!

OKQ8 VISA Kreditkort

Är OKQ8 VISA Kreditkort bra?

Ja, OKQ8 VISA Kreditkort har många bra förmåner och är dessutom kostnadsfritt, bortsett från avgifter kopplade till kreditränta och liknande.

Om du kan använda kreditkortet ansvarsfullt så är detta ett oerhört bra kort som ger dig möjlighet att få en hel del pengar tillbaka i form av bonusar och återbäring på dina köp. Du får pengar tillbaka både när du handlar bensin, köper saker i bensinstationernas butiker, eller handlar i andra butiker med ditt VISA-kort.

Om du redan nu brukar använda dig av OKQ8 för att tanka så kan detta vara ett av de allra bästa kreditkorten för dig!

Du kanske även vill se vår recension av Rocker, den nya intressanta aktören på kreditkortsmarknaden!

Kort fakta om OKQ8 kreditkort

 • OKQ8 kreditkort är ett VISA-kort med kredit. När du ansöker väljer du själv vilket kreditutrymme du vill ha.
 • Kortet ger pengar tillbaka på alla betalningar du gör, världen över där de tar VISA.
 • OKQ8 VISA ger återbäring på bensinen du köper på deras bensinstationer.
 • Bra kort för dig som brukar tanka på OKQ8.
 • Kortet ger även sparränta om du sätter in pengar på kortet.

För vem passar kreditkortet från OKQ8?

OKQ8 passar i stort sett vem som helst som är över 18 och har en välordnad ekonomi. Allra mest nytta av kortet har förstås du som någorlunda regelbundet brukar tanka eller handla hos OKQ8. Då får du både återbäring på bensin och bonus på alla dina köp.

Kortet passar även dig som vill kunna spara pengar och få ränta på ditt sparande. Genom att ha pengarna på ditt OKQ8-kort får du bättre ränta än på ett vanligt bankkonto.

Vad får man för förmåner med OKQ8 kreditkort?

Kortet har en hel del fina förmåner. Här är några av de viktigaste:

Återbäring vid köp av bensin

När du tankar hos OKQ8 får du återbäring på det du spenderar. I skrivande stund ligger den på 20 öre per liter. Se till att kolla på deras hemsida så du vet exakt vilken återbäring som gäller just nu.

Sparränta på kortet

Du får ränta på de pengar du har på kortet, samt ett skydd av statlig insättningsgaranti. Räntan kan variera så kolla in OKQ8-kortets hemsida för aktuell information. Sparräntan brukar dock vara betydligt bättre än på banken!

Bonus på alla dina köp utanför OKQ8

Du får även bonus när du handlar med ditt VISA-kort utanför OKQ8. Du får bonusen i procent på alla köp som görs med kortet var som helst i världen där de tar emot VISA-betalning.

Den bonusen får du i form av bonuscheckar varje kvartal, som sedan kan växlas in mot kontanter, eller handlas för på OKQ8 var som helst i Sverige. Kolla in OKQ8:s hemsida för att se exakt vad den bonusen ligger på just nu.

Rabatter på OKQ8

Med kreditkortet från OKQ8 får du även tillgång till olika medlemsrabatter på bensinstationerna runt om i landet. Det innefattar till exempel:

 • Var sjätte kaffe eller frukost gratis
 • Var sjunde tvätt av bilen gratis
 • Olika tillfälliga rabatter i butiken på bensinmackarna

Flexibel kredit och betalningar

Oavsett om du vill använda mycket eller lite kredit finns det möjlighet att anpassa kortet efter dig. OKQ8 VISA kan ge dig kredit från 1 000 kr upp till 100 000 kr. Det är lätt att hitta en nivå som passar de allra flesta.

Dessutom har de väldigt flexibla möjligheter vid betalningar. Du kan själv välja om du vill dela upp betalningen, flytta fram eller liknande, om det skulle behövas. Om du väljer att delbetala så har OKQ8 dessutom en konkurrenskraftig kreditränta för just delbetalning.

Erbjudanden i Inköpscentralen

Hos OKQ8 finns något de kallar Inköpscentralen. Det är i grund och botten en gammal förening som köper in saker, i början huvudsakligen bensin, och håller nere priserna. Numera har de bland annat även en nätbutik där kunder som har OKQ8 VISA kan köpa olika produkter till förmånliga priser.

De säljer alltifrån verktyg till hemelektronik och ibland går det att hitta riktiga fynd i butiken.

Har kortet några avgifter?

Kortet har 0 kr i årsavgift. Du kan till och med få ett gratis extrakort med OKQ8 VISA. De främsta avgifterna som förekommer för kortet är ränta om du väljer att handla på kredit. Det förekommer även avgifter vid kreditbetalningar såsom aviavgifter och delbetalningsavgifter.

Andra avgifter som förekommer är vid kontantuttag och valutaväxling om du handlar utomlands. För att säkerställa att du får uppdaterad information om avgifterna är det rekommenderat att läsa igenom prislistan på hemsidan för OKQ8 Visakort.

Vem kan skaffa detta kort?

För att kunna skaffa OKQ8 VISA kreditkort behöver du:

 • Vara myndig (över 18 år).
 • Ha ett svenskt personnummer.
 • Vara folkbokförd i Sverige.

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg