P.F.C. Junior recension 2022: Bankkort för barn och ungdomar med smart app


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Att ge barnen friheten att kunna spendera sina pengar är ett viktigt steg mot ekonomisk självständighet. Men det kräver ansvar och en förståelse för pengar. P.F.C. Junior är ett kort som är särskilt framtaget för barn, med en tillhörande app som gör det enkelt och överskådligt för barnet, och föräldrarna, att få koll på ekonomin. I den här artikeln kan du läsa en närmare granskning av P.F.C Junior betalkort!

PFC Junior Bankkort Recension

Vad är P.F.C Junior betalkort?

P.F.C fungerar så att du först laddar ner deras app. Du registrerar dig i appen och loggar in med BankID. Därifrån kan du sedan beställa hem olika bankkort som de erbjuder, bland annat Junior som är kortet för barn.

Detta kort är ett betalkort som du sedan aktiverar och sätter in pengar på. Det är inget kreditkort, utan endast ett betalkort där barnet kan handla för de pengar som ni satt in på kortet. Du kan enkelt sätta in pengar på P.F.C. Junior med hjälp av Swish.

En av de stora fördelarna med det här barnkortet är att både du som förälder, och barnet, kan få överblick över de transaktioner som görs med kortet. Det finns ett juniorläge i appen, som barnet kan använda för att se sitt saldo och alla transaktioner som gjorts. När ni sätter in pengar får barnet en notifikation om detta via pushnotis.

Det finns även ett föräldraläge där du som förälder kan överblicka barnets transaktioner. På så viss har du koll på barnets ekonomi, och ni kan med fördel diskutera ekonomiska frågor tillsammans. Många barn växer upp utan någon större koll på sin ekonomi, delvis beroende på att vi lever i ett nästintill kontantfritt samhälle, där den naturliga kopplingen till pengar och deras värde har försvagats.

Kortet ger tryggheten att du dels kan swisha över pengar till ditt barn när som helst, dels att barnet inte kan spendera mer än vad som faktiskt finns på kortet. Både du och barnet har möjlighet att enkelt spärra kortet om det skulle komma bort.

En annan intressant uppstickare på marknaden för kreditkort med smart app, är Rocker. Här kan du se vårt omdöme om Rocker!

Kom igång med P.F.C Junior – Steg för steg

Såhär kommer du igång med P.F.C Junior:

1. Gå till P.F.C:s hemsida. Välj om du vill hämta appen från App Store eller Google Play.

2. Inne i appen klickar du på P.F.C. Junior.

3. Skriv in barnets personnummer och mobilnummer. Bekräfta att du är vårdnadshavare.

4. Beställ P.F.C. Junior betalkort. (Du kan beställa till flera barn utan extra kostnad).

Det sedan även möjligt för den andra föräldern att ladda ner appen och koppla till barnets kort, så kan ni alla se transaktionerna i appen.

Vilka avgifter finns för P.F.C Junior?

Till kortet finns en fast månadsavgift för tjänsten. Avgiften är samma, även om du har flera barn och kort. Du har möjlighet att när som helst avsluta din prenumeration. I skrivande stund (28 september 2021) ligger avgiften på 20 kronor/månad. Besök P.F.C:s hemsida för aktuell prisinformation.

P.F.C Junior bankkort omdöme

En av de viktigaste sakerna när det gäller barn och ekonomi, är att ge barnet insikt om pengar och deras värde. Där är en app som P.F.C. väldigt tydlig och pedagogisk, eftersom barnet väldigt konkret kan se exakt vad pengarna spenderas på.

Det är dessutom tryggt som förälder att ha den inblicken i barnets ekonomiska situation, samt möjligheten att snabbt kunna skicka pengar om det skulle behövas. Det blir en perfekt balans mellan frihet och ansvar.

Kortet kostar inte mer än ett vanligt betalkort på de flesta banker, och kommer dessutom med möjligheten att gratis skaffa fler kort om ni är fler barn i familjen. Det är ett väldigt överkomligt pris, för att bidra till att ge barnet kunskap och överblick över sin ekonomi. Ju mer ansvar barnet har över sina pengar och sin egen ekonomi, desto bättre förberedd blir hen inför framtiden.

Därför är jag väldigt positivt inställd till P.F.C. Junior bankkort, som en bra del i barnets ekonomiska lärande. Koll på sina pengar och var de spenderas, tillsammans med en insikt om vikten av att spara och investera för att bygga upp ett kapital, är de två viktigaste delarna när det gäller ekonomikunskaper för barn. Därför gillar jag P.F.C. Junior och den tydliga överblick du får genom appen.

Är P.F.C bankkort för barn bra?

Ja, P.F.C. har ett välfungerande kort med tillhörande app som ger både förälder och barn en tydlig överblick över barnets ekonomi. Det är lätt att ansluta till tjänsten, och lika lätt att säga upp den om ni inte vill använda den mer.

Vilka är P.F.C?

Företaget bakom detta kort heter PFC Technology AB och har sitt huvudkontor i Stockholm. De har ett antal olika finansiella tjänster, bland annat flera olika betal- och kreditkort. Deras kort är av typen Mastercard och ges ut av Svea Bank AB, med licens från Mastercard. Svea Bank är registrerade hos Finansinspektionen, med tillstånd att tillhandahålla banktjänster.

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg