Recension av Happens 2024: En modern jämförelsesida för försäkringar


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I en värld där försäkringsval kan vara överväldigande och tidskrävande, erbjuder Happens en uppfriskande och användarvänlig lösning. Som en omfattande jämförelseplattform, ger Happens användarna möjlighet att enkelt jämföra olika försäkringar från en mängd olika bolag.

Denna recension djupdyker i Happens tjänster, undersöker dess styrkor och svagheter, och ger en insikt i vad verkliga användare säger om sina upplevelser.

Recension av Happens, text och bild som förklarar hur vi recenserar denna försäkringsjämförelsesajt

Är Happens bra? (Vårt omdöme)

Happens är relativt ny aktör inom sitt område. Det som sticker ut direkt är deras avskalade och enkla hemsida där du ser alla försäkringskategorier tydligt listade.

Varje kategori har dessutom tydliga underkategorier vilket gör att du väldigt snabbt kan klicka dig fram till exakt den typ av försäkring du vill jämföra.

Detta är en enorm fördel med Happens gentemot andra likartade hemsidor. Tjänstens styrka ligger i dess användarvänlighet och smidighet när det kommer till att hitta och jämföra försäkringar.

För- och nackdelar

Här är några av de positiva och negativa aspekterna som vi noterat hos Happens.

Fördelar

 • Användarvänlighet: Happens är designad för att vara enkel och simpel att använda. Den klara och tydliga strukturen på webbplatsen gör det lätt för användare att snabbt hitta de försäkringar de söker.
 • Snabba svar: Plattformen möjliggör snabba jämförelser, vilket sparar tid och ansträngning för användaren.
 • Brett utbud av kategorier: Happens skiljer sig från andra jämförelsetjänster genom att erbjuda ett mer detaljerat och omfattande utbud av försäkringskategorier. Detta gör det möjligt för användare att hitta mer specifika och anpassade försäkringsalternativ.
 • Transparens: Happens är transparent i sin kommunikation och snabb att svara på och adressera användares feedback och bekymmer, vilket skapar en känsla av förtroende och tillförlitlighet.

Nackdelar

 • Begränsad information om prissättning: Vissa användare har rapporterat brist på transparens gällande slutpriset på försäkringar innan tecknandet, vilket kan skapa osäkerhet och tveksamhet.
 • Tekniska problem: I några fall har användare stött på tekniska problem, såsom svårigheter med att få underlag för specifika försäkringstyper.
 • Begränsad feedback på mindre vanliga försäkringar: Medan de vanligare försäkringarna såsom hem- och djurförsäkringar får mycket uppmärksamhet, kan det finnas mindre återkoppling och användarerfarenheter för mer specialiserade eller mindre vanliga försäkringar.

Sammanfattningsvis är Happens en mycket bra tjänst för dem som söker en enkel och effektiv metod att jämföra försäkringar.

De är relativt nya på marknaden, så vissa delar av hemsidan, eller vissa försäkringstyper kanske inte är fullt representerade än.

Men vi gillar verkligen det vi ser och kan definitivt rekommendera att testa Happens för att jämföra de försäkringar du har, eller vill skaffa!

⭐⭐⭐⭐⭐

Happens Logo

Hur fungerar Happens?

Att använda Happens är enkelt och intuitivt, även för den som inte är van vid att hantera försäkringsärenden online.

När du besöker Happens webbplats möts du av en tydlig översikt över de olika kategorierna av försäkringar som erbjuds. Processen för att hitta rätt försäkring är uppdelad i några enkla steg:

 1. Välj kategori
  Först väljer du den kategori av försäkringar du är intresserad av. Happens täcker ett brett spektrum, från hem- och djurförsäkringar till fordons- och personförsäkringar.

 2. Jämför ny eller befintlig försäkring
  Därefter väljer du om du vill jämföra nya försäkringar eller om du önskar att jämföra en befintlig försäkring för att se om det finns bättre alternativ tillgängliga på marknaden.

 3. Specifika val
  Beroende på ditt val i föregående steg, guidas du sedan till att ange mer detaljerade uppgifter om den försäkring du söker, eller vilket försäkringsbolag du för närvarande är kund hos.

 4. Ange personuppgifter och detaljer
  Slutligen fyller du i nödvändiga personuppgifter och andra relevanta detaljer. Exakt vilken information som krävs varierar beroende på försäkringstypen, men den är alltid nödvändig för att kunna ge dig de mest relevanta och konkurrenskraftiga alternativen som finns tillgängliga för just din situation.

Genom denna process strävar Happens efter att göra det lättare och mer transparent för konsumenter att hitta och jämföra försäkringar. Med några få klick får användare tillgång till skräddarsydda rekommendationer som är anpassade efter deras specifika behov och omständigheter.

Happens kombinerar användarvänlighet med expertkunskap för att erbjuda en tjänst som gör att du kan känna dig trygg i ditt val av försäkring.

Vilka typer av försäkringar kan man jämföra?

Happens erbjuder en omfattande och diversifierad portfölj av försäkringstyper för att möta de olika behoven hos svenska konsumenter. Plattformen gör det möjligt att utforska och jämföra ett brett spektrum av försäkringsalternativ inom följande kategorier:

Hemförsäkring

Användare kan jämföra nya hemförsäkringar eller jämföra sin nuvarande hemförsäkring för att se om bättre alternativ finns. Happens täcker specifika underkategorier som lägenheter, villor eller radhus, samt studentboenden. Detta gör det möjligt för användare att hitta försäkringar som är skräddarsydda efter deras bostadstyp.

Reseförsäkring

Reseförsäkringar på Happens inkluderar alternativ för semesterresor, studier utomlands och avbeställningsskydd. Detta är idealiskt för de som planerar allt från solsemester till äventyrsresor eller studier i utlandet.

Djurförsäkring

Happens har alternativ för försäkring av husdjur, inklusive hundar, katter, smådjur och hästar. Dessa försäkringar erbjuder trygghet för djurägare som vill skydda sina fyrbenta familjemedlemmar.

Fordonsförsäkring

Användare kan välja att jämföra nya fordonsförsäkringar eller jämföra befintliga försäkringar för att se om det finns bättre alternativ. Detta inkluderar försäkringar för olika typer av fordon.

Personförsäkring

Denna kategori omfattar olycksfalls- och sjukförsäkringar, livförsäkringar, gravidförsäkringar och barnförsäkringar. Det ger individer och familjer möjligheten att jämföra och välja försäkringar som skyddar deras personliga välbefinnande och hälsa.

Genom Happens får användare tillgång till ett brett och detaljerat utbud av försäkringar, vilket ger en djupare insikt och bättre möjligheter att välja det bästa alternativet för deras specifika behov.

Med ett användarvänligt gränssnitt och ett omfattande urval av försäkringar bidrar Happens till en mer informerad och skyddad konsumentupplevelse inom försäkringssektorn.

Läs mer om de olika kategorierna hos Happens.

Vad är Happens?

Happens är en revolutionerande tjänst i den svenska försäkringsvärlden, utformad för att göra valet av försäkring enkelt, effektivt och anpassat. Borta är dagarna av att plöja igenom omfattande försäkringsavtal och jämföra otaliga priser och villkor.

Happens erbjuder en plattform där användare snabbt kan jämföra ett brett spektrum av försäkringar från olika bolag, allt för att hitta det skydd som bäst passar individens unika behov.

Syftet med Happens är att skapa en väg mot rätt försäkring utan onödiga komplikationer. Med en grund i personlig anpassning, gör Happens det möjligt för användare att få skräddarsydda rekommendationer baserade på specifika svar. Detta tillvägagångssätt har potentialen att rädda många från att antingen vara under- eller överförsäkrade, en vanlig situation i Sverige.

Tjänsten täcker ett omfattande utbud av försäkringar – från hemförsäkringar för olika typer av bostäder till djurförsäkringar och fordonförsäkringar.

En unik aspekt av Happens är deras tjänst där användare kan samla alla sina befintliga försäkringar på ett konto för att enkelt jämföra och bedöma dem mot marknadens erbjudanden.

Med ett team bestående av omkring tio personer, inklusive experter med lång erfarenhet inom försäkringsbranschen, visar Happens att de inte bara är en jämförelseplattform utan en partner i att navigera försäkringsdjungeln.

Registrerade som försäkringsförmedlare och under tillsyn av Finansinspektionen, garanterar Happens en pålitlig och säker tjänst.

Sammanfattningsvis erbjuder Happens en värdefull tjänst för den som vill försäkra sig om att de har rätt skydd för deras specifika situation, utan det traditionella krånglet. Genom Happens blir vägen till en lämplig försäkring både enklare och mer säker.

Vad säger andra om Happens? (Överblick av recensioner)

Happens har mottagit ett brett spektrum av omdömen på den externa recensionsplattformen Trustpilot, med en övergripande TrustScore på 4,5 av 5, vilket indikerar en övervägande positiv användarupplevelse. Bland omdömena finns en blandning av uppskattning och konstruktiv kritik.

Positiva omdömen:

 • Användare har rapporterat betydande besparingar, som en som sparade 47% på sin hemförsäkring utan att kompromissa med täckningen.
 • Många uppskattar tidsbesparingarna och användarvänligheten av tjänsten, där de kunnat jämföra olika bolag snabbt och effektivt.
 • Andra värderar tjänstens förmåga att ge en bra överblick och jämförelse av försäkringar, speciellt inom kategorier som hem-, hund- och kattförsäkring.
 • Några kunder har uttryckt uppskattning för Happens som en one-stop-shop för alla försäkringsbehov, där de jämför och hittar lämpliga alternativ enkelt.

Negativa omdömen:

 • En användare upplevde problem med att inte se ett slutpris på en försäkring innan tecknandet, vilket Happens svarade på och lovade att undersöka och rätta till.
 • En annan användare hade svårigheter med att få underlag för bilförsäkring.

Happens har aktivt svarat på feedback, vilket visar på en önskan att förbättra och anpassa sin tjänst. I fallet med kritik om slutpris, svarade de snabbt med en förklaring och en lösning.

Trots vissa isolerade problem, verkar majoriteten av användarna vara nöjda med Happens tjänster, vilket framgår av deras höga betyg och positiva kommentarer om användarvänlighet, effektivitet och ekonomiska besparingar.

Den samlade bilden av recensioner av Happens stämmer överens med vårt intryck av plattformen som en mycket smidig och överskådlig försäkringsjämförelse, där du snabbt kan jämföra försäkringar inom vald kategori.

Alternativ till Happens

Happens är en recensionssajt för försäkringar. De är alltså inget försäkringsbolag, utan fungerar som en smart mellanhand som gör det enklare för kunden att välja rätt försäkring utifrån de egna behoven.

Det finns flera liknande sådana sajter. En av de mest välkända och populäraste är Compricer.

Compricer Logo

Vilket företag ligger bakom Happens?

Happens Sverige AB är företaget som ligger bakom Happens. Det är ett aktiebolag som registrerades år 2018 och är registrerat för F-skatt och moms. Happens Sverige AB är också registrerade som försäkringsförmedlare hos Bolagsverket och står under Finansinspektionens tillsyn​​.

Kundservice och support hos Happens

Happens erbjuder en tillgänglig och användarvänlig kundtjänst som är redo att hjälpa till med eventuella frågor och problem. Med möjlighet att kontakta teamet via telefon eller chatt, strävar Happens efter att erbjuda en personlig och effektiv kundserviceupplevelse.

Kundtjänsten är öppen måndag till fredag mellan klockan 09:00 och 17:00, vilket ger användare möjlighet att få hjälp under normala kontorstider.

För de som hellre vill använda e-post, erbjuder Happens även möjlighet att kontakta dem på detta sätt. De lovar att svara på e-postförfrågningar inom en arbetsdag, vilket är ett tecken på deras åtagande att erbjuda snabb och effektiv service, även utanför öppettiderna.

Denna kombination av olika kommunikationskanaler och snabba svarstider tyder på en stark kundserviceorientering hos Happens.

Vanliga frågor om Happens (FAQ)

Kostar det något att använda Happens?

Nej, tjänsten är helt kostnadsfri för användarna.

Vilka försäkringar kan jag jämföra på Happens?

För närvarande kan du jämföra hemförsäkringar, reseförsäkringar, hundförsäkringar och kattförsäkringar. Happens arbetar på att utöka sitt utbud för att snart inkludera fler typer av försäkringar.

Hur skapar jag ett konto på Happens?

För att skapa ett konto, klicka på “Mina försäkringar” och logga in med BankID.

Hur hittar Happens rätt försäkring för mig?

Genom att du svarar på några frågor och gör val om önskad försäkringstäckning. Baserat på dina svar jämförs olika försäkringar för att hitta de bästa alternativen för dig.

Vad skiljer Happens från andra jämförelsetjänster?

Happens fokuserar inte bara på de billigaste försäkringarna, utan strävar efter att hjälpa dig att bli rätt försäkrad till bästa möjliga pris.

Vad bör jag tänka på innan jag köper en försäkring?

Överväg vad som är viktigt för dig att en försäkring täcker. Det är bra att förstå försäkringarnas innehåll och läsa igenom villkoren. Kontrollera också dina befintliga försäkringar för att undvika onödig dubbelförsäkring och extra kostnader.

Hur tjänar Happens pengar om tjänsten är gratis?

Även om Happens erbjuder sina tjänster kostnadsfritt för användarna, finns det flera sätt som de rimligen kan generera intäkter på. Notera att detta är sätt som förekommer i branschen, vi har inte insyn i exakt hur Happens affärsmodell ser ut.

 1. Provisionsbaserad intäkt: Det är vanligt för jämförelsesidor att ha avtal med de försäkringsbolag de jämför, där de får provision för varje kund som tecknar en försäkring via deras plattform. Detta är en vanlig affärsmodell för många digitala förmedlingstjänster.
 2. Samarbetsavtal och partnerskap: Happens kan ha partnerskap med försäkringsbolagen som innebär andra former av ekonomiska överenskommelser, som marknadsföringsavgifter eller fasta betalningar för exponering på plattformen.
 3. Dataanalys och insikter: Genom att samla in och analysera data om användarbeteenden och försäkringsval kan Happens potentiellt sälja denna insikt eller använda den för att optimera sina egna tjänster och därmed öka sin lönsamhet.
 4. Tilläggstjänster: Även om grundtjänsten är gratis, kan Happens potentiellt komma att erbjuda premiumfunktioner eller tilläggstjänster mot en avgift.

Dessa antaganden baseras på vanliga inkomstmodeller för liknande digitala plattformar och bör ses som hypotetiska, snarare än definitiva för Happens specifika affärsmodell.


Summering och avslutande tankar

Sammanfattningsvis framstår Happens som en användarvänlig och effektiv tjänst för att jämföra olika försäkringar.

Dess styrkor ligger i enkelheten att hitta och jämföra försäkringar, ett omfattande utbud av försäkringskategorier, och en kundservice redo att bistå. Medan det finns utrymme för förbättringar, speciellt i transparens kring prisinformation, erbjuder Happens en värdefull resurs för de som söker att navigera i försäkringsdjungeln.

Som en kostnadsfri tjänst med potentiell inkomst genom provisioner och partnerskap, är Happens väl positionerad för att vara en betydelsefull aktör på den svenska försäkringsmarknaden.

Happens Logo

Hitta mer hjälp i försäkringsdjungeln!

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg