Rocker recension 2022: Det moderna betalkortet


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

Det finns många kort och betaltjänster på marknaden. Alla har sina unika erbjudanden, fördelar och nackdelar. En ny och otroligt modern tjänst som vi tittat på, är Rocker. Här är vår recension av Rocker, deras tjänster, och deras betal- och kreditkort!

Rocker betalkort och tjänst recension

Vad är Rocker?

Rocker är en digital plattform som erbjuder ekonomiska tjänster i form av sparande, investeringar, olika typer av lån och, inte minst, Sveriges första biometriska betalkort. Därmed är Rocker-kortet det första betalkortet i Sverige att fungera som betalmedel där kortinnehavaren endast behöver använda sitt fingeravtryck.

Rocker har flera olika paketlösningar, från en gratis kortlös variant, till ett premiumkort med unika fördelar. Alla kort har många bra funktioner och dessutom förmånen att du får sparränta och cashback när du handlar.

Kort summering av Rockers tjänst

Det finns ett par stora fördelar med Rocker jämfört med andra kreditkort. Detta är de främsta:

 • Hos Rocker får du sparränta från första kronan, upp till 1,45%
 • Generös cashback på alla dina köp med kortet upp till hela 10%
 • Förmodligen marknadens bästa app för överblick och organisering av din ekonomi
 • Sveriges första biometriska kort (fingeravtryck istället för PIN-kod!)

Det finns dock även några nackdelar:

 • Byter ofta villkor och känns lite opålitligt.
 • Inga särskilt bra förmåner för gratiskortet.

Rocker är ett helt ok alternativ. Men ska du skaffa ett kreditkort gör du klokt i att först granska marknaden ordentligt. Det gör du enklast genom att jämföra alla de bästa kreditkorten hos Kortio!


Rocker – bakgrundsfakta

Bakom idén till Rocker står grundarna av den välkända och populära jämförelsesajten Lendo, som sedan starten 2017 har lyckats samla in över 700 miljoner kronor i rena investeringar. Man har också hunnit utveckla en användarvänlig tjänst som självklart är kompatibel med såväl iOS som Android och stationära enheter. Många användare vittnar dessutom om generösa cashbacks, trevligt bemötande och snabb support.

Vilka tjänster erbjuder Rocker?

Nedan följer en kort presentation av de ekonomiska tjänster som Rocker erbjuder.

Rocker Visa-kort

Eller Rocker Touch, som deras premiumkort faktiskt heter, är Sveriges första biometriska betalkort som möjliggör betalning med hjälp av ett fingeravtryck. Kortet kopplas lätt och smidigt till antingen Apple eller Google Pay, vilket gör att kortinnehavaren aldrig behöver bekymra sig över att glömma vare sig plånboken eller ID-kortet.

Det biometriska kortet är deras premium-kort, men de har flera olika paketlösningar, inklusive ett gratispaket.

Idag är mobilbetalning bland det enklaste och snabbaste sättet att betala, vilket gäller i såväl fysiska som webbaserade butiker och appar. Inga fler PIN-koder eller ID-handlingar att hålla reda på – med Rocker Touch är du ”good to go” som du är.

Så hur funkar kortet rent praktiskt?

Tekniken bakom biometriska kort fungerar på så vis att kortinnehavarens fingeravtryck lagras i kortet. Då varje fingeravtryck är unikt blir kortet automatiskt personligt och också  möjligt att betala med utan att behöva ange en PIN-kod. Din ”PIN” blir istället ditt fingeravtryck som placeras med hjälp av tummen på kortets sensor. Den automatiska inläsningen sker på bara några sekunder och sedan är det bara att använda kortet som ett vanligt betalkort.

För att nyttja kortet krävs det att kortinnehavaren har en viss pott med pengar på kortet. Denna insättning sker dock per automatik och när kortinnehavaren själv vill att det ska ske. Till dess sitter pengarna tryggt och säkert och samlar ränta på sparkontot. På så vis kan kortet alltid vara påfyllt och redo att nyttjas inför varje köp. Oavsett om detta endast sker vid enstaka tillfällen och oavsett vilka summor det handlar om.

Rocker paketlösningar

Rocker erbjuder tre olika paketlösningar i form av:

 • Standard
 • Plus
 • Premium

Standard är kostnadsfritt och innehåller ett brett basutbud, inklusive ett så kallat virtuellt kort som kan nyttjas för online- och mobilköp.

Plus-paketet kan beskrivas som ett utökat Standard-paket som bland annat möjliggör högre Cash backs och bättre sparränta. I paketet ingår även ett betalkort (dock ej Rocker Touch).

Premium är det paket som innefattar allt enligt ovan, men med ännu bättre sparränta och ännu högre Cashback-nivåer. Det är också i detta paket som Rockers biometriska betalkort, Rocker Touch, ingår.

Rocker Connect

Med hjälp av Rocker Connect kan du ansluta samtliga kort och konton för att få en samlad, mer lättöverskådlig bild av din privata ekonomi. Istället för att ha flera olika konton hos olika leverantörer kan du samla allt du behöver i en och samma plattform, vilket betyder att du endast behöver en inloggning.

Rocker lån

Det går även att ansöka om smidiga lån hos Rocker.

Privatlån

Hos Rocker kan du låna ansöka om lån på upp till 300 000 kronor och räkna ut hur mycket månadskostnaden blir med hjälp av ett inbyggt verktyg på hemsidan.

Privatlån är en av de vanligaste låneformerarna i samband med större händelser som exempelvis bröllop, studentfirande, en större renovering eller en långresa. Rockera tillåter dessutom betalfria månader i samband med oförutsedda händelser samt möjligheten att samla mindre lån för att få bättre ränta.

Billån

Även Rocker Billån är enkelt att ansöka om och erbjuder förhållandevis låg ränta och förmånliga villkor som gäller vid privatköp. Billånet kan nyttjas i samband med köp av personbil, husbil, husvagn, motorcykel eller liknande. Även i det här fallet ansöker du om lånet direkt på hemsidan där du också har möjlighet att ta reda på vilken vilka räntekostnader du kan förvänta dig.


Räkneexempel: 100 000 kr i annuitetslån på 10 år med 7,95% nominell rörlig ränta, 8,34% effektiv ränta, kostar 1 211 kr/mån (120 ggr). Att återbetala: 145 674 kr inkl. alla avgifter. Betalar du tillbaka hela beloppet inom 14 dagar så bjuder vi på räntekostnader och avgifter. Rocker agerar som kreditförmedlare åt Nordiska kreditmarknadsaktiebolaget. 2022-02-18. 


Rocker Spar

Ett enkelt sparande som ger omedelbar avkastning i form av ränta. Via appen kan du enkelt bygga upp ett så kallat sparvalv som tillåter fria uttag samt insättningar via Swish. Det är också bra att veta att Rocker Spar innebär en viss bindningstid då pengarna är tillfälligt bundna.

Rocker Organize

En tjänst som gör det enkelt att organisera, strukturera och kategorisera alla transaktioner som sker på ditt Rocker-konto. Extra smidigt i samband med en större renovering, en långresa eller för att hålla reda på omkostnaderna för barnens aktiviteter.

Rocker Search

En kraftfull och väl utbyggd sökmotor som är smidig att använda när du snabbt vill söka efter ett specifikt köp, ställa en fråga om ditt sparande eller få en samlad bild över dina utgifter under en viss period.

Tjänsten hjälper dig helt enkelt hålla ordning på ekonomin, och man utlovar även att  funktioner som sammanställningar och grafer ska finnas tillgängliga inom en snar framtid.

Rocker Pay

Rocker har, tillsammans med Blocket, utvecklat en tjänst som tillåter betalningar via en betallänk som fungerar på olika digitala marknadsplatser, däribland Blocket. Både köpare och säljare identifierar sig genom BankID och kan välja mellan flera väl beprövade betalsätt.

Så här skaffar du Rocker

 1. Ladda ner Rocker-appen
 2. Logga in i appen och följ instruktionerna
 3. Vid lyckad registrering skickas en personlig PIN-kod till din e-post eller via appen
 4. Bekräfta koden för att aktivera ditt kort
 5. Öppna en digital plånbok och lägg till ditt kort (ej obligatoriskt)

För att handla med ditt Rocker-kort behöver du

 • Verifiera den automatiskt genererade betallänk som skickats via e-post alt. i appen
 • Genomföra köpet efter det att du har omdirigerats till betallänken (samma som ovan)
 • Godkänna köpet (varan) för att fylla på Rocker Pay-funktionen, vilket sker per automatisk varje gång du gör en betalning  
 • Välja betalmetod (faktura, Swish eller Rocker-kort)

Observera att även direktbetalning via Trustly erbjuds, samtidigt som detta är beroende av vilken bank du har. Det är också viktigt att komma igång att du måste vara 18 år fyllda och skriven i Sverige för att ansöka om ett Rocker-kort.

Är Rocker en bra tjänst?

Ja, vår bedömning är att Rocker har en otroligt smidig och välfungerande tjänst med många stora fördelar. Att du kan få både cashback på dina köp, och sparränta är ett betydligt mer attraktivt erbjudande än de flesta andra kreditkort på marknaden. Detta gäller även för deras gratispaket, vilket gör det ett utmärkt tillfälle att testa, för att se om du gillar deras tjänster i övrigt.

Rocker är enligt oss en av de mest intressanta aktörerna inom betallösningar och kreditkort på den svenska marknaden just nu!

Eftersom tjänsten kräver att både köpare och säljare identifierar sig via BankID behöver man ha en viss ålder inne för att nyttja tjänsten. Köparen behöver dessutom vara beredd på lämna ut vissa personliga uppgifter för att motparten ska veta vem/vilka hen handlar med.

Rocker är en användarvänlig och väl utbyggd tjänst som underlättar för personer som vill organisera sin privatekonomi och kanske komma igång med ett sparande. Lägg därtill att Rocker-kortet är ett bekvämt alternativ till ett vanligt betalkort som automatiskt fylls på varje gång du handlar.

Uppfyller du ovanstående krav och vill slippa pinkoder finns det inga hinder för att öppna ett konto och ansöka om ett Rocker-kort.

Vad mer har Rocker att erbjuda?

Rocker är en reglerad och seriös aktör som erbjuder ett betalkort med touch-funktion genom en väl utvecklad app. Du kan välja mellan flera välbeprövade betalmetoder som har anpassats för att möjliggöra snabba, säkra transaktioner.

Som Trustly, till exempel. Det är en betalmetod som tillåter direktbetalning via flera stora banker som SEB, Nordea, Swedbank och Danske bank. Som bolag står Rocker AB dessutom under Finansinspektionens tillsyn, vilket stärker företagets ställning ytterligare, då det ligger på Finansinspektionens (FI) ansvar att utfärda tillstånd för verksamheter likt denna.

När det gäller utgivningen av Rockers Visa-kort sker även detta reglerat, men då via det gibraltiska företaget Transact Payments Limited. De i sin tur bevakas av motsvarigheten till svenska FI: Gibraltar Financial Services Commission (FSC).

Vilka för- och nackdelar finns det med Rocker?

Fördelar med Rocker:

 • Ett okomplicerat sparande med förmånlig ränta
 • En reglerad tjänst med användarvänlig webbplats
 • Egenutvecklad app med många smarta funktioner
 • Snabba, säkra betalmetoder såsom Swish och Trustly
 • Generösa Cash backs och förmånliga priser  
 • Snabb och trevlig kundtjänst
 • Möjliggör kort i mobilen

Nackdelar med Rocker:

 • Saknar skräddarsydda lösningar för personer med gemensam/delad ekonomi
 • Saknar anpassade erbjudanden för exempelvis barnfamiljer och studerande
 • Kreditansökningar beviljas endast personer från 20 år och uppåt
 • Endast svenska medborgare fyllda 18 år kan ansöka om ett Rocker-kort

Sammanfattning

Rocker är det första verkligt virtuella betalkortet och en digital plattform som hjälper dig hålla koll på din ekonomi med hjälp av en användarvänlig app. Här kan du starta sparande och få ränta från dag ett, ta del av generös cashback och handla utan avgifter eller valutapåslag.

Rocker erbjuder sina kunder tre olika paket som är anpassade för olika behov och önskemål. Det är dock enbart i det paket som kallas ”Premium” som Rocker-kortet ingår – Sveriges första biometriska betalkort.

Med Rocker-kortet kan du enkelt föra över exakt det belopp du behöver för dagen. Det går också bra att ladda ner ett så kallat sparvalv via appen för att sätta in pengar i ett mer långsiktigt sparande. En annan funktion som bidrar till användarvänligheten i allra högsta grad är att kortet kan användas både i Sverige och utomlands.

Rocker-appen går att ladda ner från Google Play eller App Store och är således kompatibel både med Android- som iOS-mobiler. Även på stationära enheter går det bra att använda Rocker-appen, som får goda omdömen och recensioner över lag. Som fördelar nämns bland annat telefon- och chattsupporten som är tillgänglig 24/7, men också att man som kund slipper dolda avgifter.


Hitta rätt kreditkort för dig:

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg