Trijo recension och omdöme 2023: Är den svenska kryptobörsen bra?


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

En av de svenska plattformar där du kan köpa bitcoin och andra kryptovalutor är Trijo. Det är en hyfsat ny tjänst och de utvecklar den ständigt med nya funktioner. Jag har testat den och här kommer information om tjänsten och mitt omdöme om Trijo!

Recension av Trijo kryptobörs

Är Trijo bra?

Ja, Trijo är en bra tjänst och har många stora fördelar för dig som vill handla kryptovalutor som Bitcoin, Ethereum och Litecoin. Det är ett säkert och snabbt sätt att handla och de har dessutom låga avgifter.

Trijo drivs av människor som själva är engagerade i kryptovärlden, vilket innebär att de har mycket kunskap och du kan enkelt få hjälp om du behöver det. Dessutom innehåller deras hemsida mycket värdefull information.

Sist men inte minst har de även ett nyhetsbrev som är värt att registrera sig för att få. Där får du regelbundna uppdateringar om nyheter inom krypto, samt information om nya tjänster eller valutor som kan handlas på Trijo.

Vad är Trijo och vilka äger det?

Trijo är en kryptobörs, det vill säga en handelsplats där du kan köpa och sälja kryptovalutor. Det skiljer sig från en regelrätt mäklare, där du köper och säljer direkt till mäklaren. Trijo är istället en form av mellanhand mellan köpare och säljare, precis som på aktiemarknaden där aktier byter ägare över en börs.

Företaget Trijo grundades 2017 av Totte Löfström som även är bolagets VD idag. Under våren 2021 gick det stora kryptoinvestmentbolaget Arcane Crypto ut med att de skulle förvärva samtliga aktier i Trijo. Numera är Trijo (Ijort Invest AB) alltså ett dotterbolag till Arcane Crypto som är ett börsnoterat företag inom kryptovaluta.

Är Trijo en säker och pålitlig aktör?

Ja, Trijo är en pålitlig aktör. Bolaget är svenskt och de finns registrerade hos Finansinspektionen. Moderbolaget som är ägare till Trijo, är som sagt ett börsnoterat företag som måste ha en transparent verksamhet som förhåller sig till de regler som finns för handel med finansiella tjänster.

Trijo har ett gott rykte bland folk som är insatta i Bitcoin och kryptovaluta, och brukar ofta vara en tjänst som rekommenderas.

De pengar du har inne hos Trijo är skilda från företagets övriga ekonomi. Det innebär att om en oväntad händelse skulle ske och bolaget gick i konkurs, skulle du ändå ha rätt till dina pengar enligt lag.

Fördelar och nackdelar med Trijo

Det finns många fördelar med Trijo. Några av de främsta fördelarna är:

 • Låga avgifter – Trijo har väldigt schyssta priser för handel av kryptovalutor.
 • Smidigt – Det är oerhört lätt att sätta in pengar, köpa, sälja och överföra sina kryptovalutor till en wallet.
 • Tryggt – Trijo är stor etablerad svensk kryptobörs, vilket ger säkerhet, möjlighet till kundservice med mera.

Det finns förmodligen ingen handelsplats som är perfekt, och några nackdelar med Trijo är:

 • Utbudet – Trijo är bäst på den svenska marknaden, men jämfört med internationella kryptohandlare är utbudet på olika valutor ganska smalt. De vanligaste finns dock.
 • Ingen Swish – Att kunna betala med Swish är populärt, men går tyvärr ej hos Trijo. Om du vill köpa Bitcoin med Swish rekommenderar jag istället BTCSWE.

Hur fungerar Trijo?

Trijo är snabbt och smidigt att använda. Såhär fungerar det i några enkla steg.

1. Öppna konto och identifiera dig

Första gången du ska använda Trijo behöver du skicka in ID-dokument och en selfie för att identifiera dig. Det görs för alla kunders säkerhet och brukar gå snabbt och smidigt att göra. Detta gör du bara första gången du ska använda plattformen.

2. Logga in med BankID

Screenshort inloggning hos Trijo

Trijo använder Zignsec som leverantör av BankID. På så vis är det extremt enkelt att logga in på ditt konto.

3. Sätta in pengar

Screenshot från orderläggning hos Bitcoinmäklaren Trijo

För att kunna handla kryptovaluta på Trijo behöver du sätta in pengar. På ditt Trijo-konto har du pengarna i euro, men du kan enkelt sätta in via ditt vanliga svenska bankkonto. De insättningsmetoder som finns är:

 • Trustly – Snabbast (1,5 % avgift)
 • SEPA Banköverföring – (0,00 % avgift)
 • Kort – MasterCard eller Visa (5 % avgift)

Sedan Trijo tog bort avgifterna för banköverföring, och sänkte avgiften för Trustly är det väldigt billigt och smidigt att använda deras tjänst.. Du bekräftar med BankID och får över pengarna från din bank till Trijo på någon minut.

När pengarna finns på ditt Trijo-konto kan du handla Bitcoin eller någon av deras andra valutor.

4. Handla kryptovaluta

Screenshot från när du ska köpa krypto hos Trijo

När du loggat in kan du se lite olika alternativ i menyn:

 • Överblick – Här kan du bland annat se saldo i euro eller i kryptovalutor, se marknadspriset på Bitcoin med mera.
 • Köp/Sälj – Om du vill handla klickar du här.
 • Konto – Där ser du dina tillgångar hos Trijo. Där kan du ta ut och sätta in krypto eller euro.

För att köpa klickar du på köp/sälj. Där får du välja mellan lite olika alternativ:

 • Snabbköp – Enkelt och snabbt sätt att handla kryptovaluta till marknadspris.
 • Avancerad – Du kan ställa in exakt vilket pris du vill handla för. Sedan ligger din order tills den går igenom.
 • Autopilot – Här kan du ställa regelbundna köp av kryptovalutor. Du väljer hur stora köp du vill göra och hur ofta, till exempel varje månad eller varje vecka.

För de flesta är det förmodligen mest aktuellt att göra ett snabbköp. Då matar du in hur mycket du vill köpa, får se det uppskattade priset och gör ditt köp.

När du fått in din kryptovaluta på ditt Trijo-konto kan du själv skicka den till en extern wallet för full kontroll på din egna tillgångar.

Månadsspara i Bitcoin och kryptovaluta automatiskt

Trijo är den första plattformen i Sverige där du kan ställa in ett automatiskt sparande i Bitcoin och andra kryptovalutor. Precis som på andra marknader är det svårt att veta exakt när marknaden står i topp och när botten inträffar.

Genom att låta sparandet ske automatiskt så kommer du att köpa in dig till ett snittpris som förhoppningsvis är lägre än marknadspriset över tid. Detta rekommenderas för dig som tror på Bitcoin långsiktigt och vill äga din egen krypto och HODL:a över tid.

Trijo kallar funktionen för Autopilot och du hittar den som valmöjlighet vid köpsidan på sajten.

Vilka kryptovalutor kan man köpa?

Hos Trijo är det möjligt att köpa tre kryptovalutor:

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Litecoin

Det kan mycket väl bli fler framöver, då detta är ett företag som hänger med i utvecklingen och hela tiden försöker bli bättre. De menar själva att de hela tiden utvärderar möjligheten att ta in flera olika kryptovalutor för handel på plattformen.

Betalningsmetoder på Trijo

På Trijo finns tre metoder för insättningar:

 • Trustly
 • SEPA Banköverföring
 • Kortbetalning

Minsta insättningen är 100 euro för Trustly och SEPA, samt 50 euro för kortbetalningar.

Om du vill ta ut pengar från ditt konto på Trijo kan du ta ut i euro via vanlig banköverföring. Kryptovalutor kan du enkelt skicka från Trijo till en extern wallet.

Vilka avgifter tar Trijo?

Trijo tar 0,5 % i avgift för vanliga transaktioner och 1 % för automatiska månadsköp. Det är förhållandevis väldigt låga avgifter jämfört med samtliga konkurrenter i Sverige.

Några andra avgifter från utomstående part kan tillkomma, som till exempel avgifterna på Bitcoin-nätverket om du skickar krypto, eller växlingsavgifter från banken när du för över från krona till euro. Men Trijo är definitivt billigast i Sverige.

Är det bättre att handla kryptovaluta från en svensk aktör?

Tjänsten som Trijo erbjuder finns givetvis i motsvarande form på olika internationella plattformar. Trijo sticker ut lite genom att vara en kryptobörs istället för en mäklare, vilket även ger dem möjlighet att ta väldigt låga avgifter. Detta eftersom de inte tar risk i valutsvängningarna på samma sätt.

Det finns även fördelar med att gå genom just ett svenskt företag som Trijo. Den främsta fördelen är att det är lättare att ha koll på vilket företag du faktiskt handlar hos. De är ett pålitligt bolag, med svenska grundare och ledning, registrerade som aktiebolag i Sverige och ägs av ett börsnoterat bolag.

Dessutom får du den stora fördelen att ha tillgång till svensk support, om något fel skulle uppstå när du använder tjänsten. Tyvärr kan vissa utländska stora sajter ha en kundtjänst under all kritik. Det kan vara i det närmaste omöjligt att få hjälp eller få svar på sina frågor. Hos Trijo finns svensktalande trevlig och tillmötesgående support att få, bara ett e-mail bort.

Nackdelen är ju såklart för dig som är lite mer insatt och vill kunna handla från ett brett utbud av valutor, bortom de vanligaste coinsen. Men för dig som vill handla till exempel Bitcoin och Ethereum och letar efter en trygg plattform att handla hos, är Trijo ett riktigt bra alternativ!

Sammanfattning

 • Trijo är en svenskgrundad kryptobörs som numera ägs av det börsnoterade bolaget Arcane Crypto.
 • De har en smidig tjänst där det är lätt att handla Bitcoin och andra kryptovalutor.
 • Trijo har låga avgifter och är en populär tjänst i Sverige.
 • Överlag är Trijo en bra och rekommenderad tjänst för dig som på ett tryggt sätt vill köpa eller sälja Bitcoin eller Ethereum.

Om du är intresserad av att handla med kryptovaluta kan du läsa om fler svenska kryptohandlare här. Du kanske även är intresserad av att se vilka banker som är rekommenderade för investeringar överlag.

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg