Recension av Zmarta jämförelsetjänst för försäkringar 2024


Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar.

I en allt mer digitaliserad värld, där tillgång till information och valmöjligheter är större än någonsin, har det blivit lättare och mer effektivt att göra välgrundade val när det gäller försäkringar.

Det är här Zmarta, en ledande jämförelsetjänst för försäkringar, kommer in i bilden. Med sitt breda utbud av jämförelsetjänster inom försäkringsbranschen har Zmarta utvecklats till att bli en central aktör på den svenska marknaden.

I denna recension kommer vi att djupdyka in i vad Zmarta erbjuder, dess för- och nackdelar, och ge en övergripande bedömning av huruvida deras tjänster står upp till kundens förväntningar.

Vi tar en titt på användarupplevelsen, urvalet av försäkringar, kundservice och mycket mer, för att ge en holistisk bild av Zmarta och dess plats i det svenska försäkringslandskapet.

Recension av Zmarta, text och bild på man i kostym som jämför två föremål

Är Zmarta bra för försäkringsjämförelser? (Vårt omdöme)

Zmarta har etablerat sig som en av de största aktörerna på den svenska marknaden för försäkringsjämförelser.

Med ett väletablerat rykte och mycket höga betyg online, är Zmarta en pålitlig och effektiv tjänst för att jämföra olika försäkringar.

För- och nackdelar med Zmarta

✅ Fördelar

 • Goda omdömen online: Zmarta har fått höga betyg från användare, vilket tyder på en hög kundnöjdhet och pålitlighet.
 • Brett utbud av försäkringar att jämföra: Zmarta erbjuder jämförelser av ett brett spektrum av försäkringar, vilket ger kunder möjligheten att hitta det bästa alternativet som passar deras behov.
 • Lätt att nå kundtjänst: Zmarta erbjuder enkel tillgång till kundtjänst, vilket underlättar för användare som har frågor eller behöver hjälp.
 • Användarvänlig plattform: Zmarta är känd för sin lättanvända webbplats och smidiga process för att jämföra försäkringar, vilket gör det enkelt för kunder att hitta relevant information.
 • Kostnadsfri tjänst: Att använda Zmartas jämförelsetjänst är gratis för kunden, vilket gör det till ett ekonomiskt fördelaktigt alternativ för att jämföra försäkringar.

❌ Nackdelar

 • Försäljningssamtal: Vissa kunder har rapporterat att de blivit uppringda med förslag på nya tjänster, vilket kan uppfattas som störande.
 • Storleken på företaget: Som ett stort företag kan Zmarta ibland ge ett opersonligt intryck, vilket kan påverka kundupplevelsen.
 • Brister i anpassning: För vissa användare kan tjänstens standardiserade natur innebära att de inte får helt skräddarsydda lösningar som tar hänsyn till alla specifika behov och önskemål.

Med tanke på dess omfattande tjänsteutbud, goda kundomdömen och användarvänlighet, är Zmarta ett av de absolut främsta alternativen för dig som ska jämföra försäkringar på nätet.

Som med alla stora företag, finns det dock utrymme för förbättring, särskilt när det gäller personlig kundkontakt och försäljningstaktik.

Zmarta Logo

Hur fungerar Zmarta?

Att använda Zmarta för att jämföra och hitta försäkringar är en smidig och användarvänlig process.

Först besöker du Zmartas webbplats, där du väljer den typ av försäkring du är intresserad av, såsom hem-, djur-, fordons- eller personförsäkringar.

Du kan sedan jämföra nya försäkringar eller utvärdera din befintliga försäkring för att se om bättre alternativ finns tillgängliga.

När du har gjort ditt val, anger du detaljerade uppgifter om den specifika försäkringen och fyller i nödvändiga personuppgifter.

Zmarta hjälper dig sedan att hitta och jämföra skräddarsydda och konkurrenskraftiga försäkringsalternativ för dina specifika behov.

Vilka typer av försäkringar kan man jämföra med Zmarta?

Hand riktad mot ikoner som representerar olika sorters försäkringar

Med Zmartas försäkringsjämförelsetjänst kan du enkelt jämföra en mängd olika försäkringstyper för att hitta den som passar just dina behov. Låt oss utforska de olika försäkringarna du kan jämföra med Zmarta:

Bilförsäkring

Bilförsäkringen täcker skador på din bil och eventuella skador du kan orsaka andra. Jämför olika erbjudanden för att hitta en försäkring som matchar dina behov och din budget.

Hemförsäkring

Hemförsäkringen ger skydd för ditt hem och dina ägodelar. Den inkluderar ofta stöld, brandskador och vattenskador.

Villaförsäkring

För dig som äger en villa är denna försäkring anpassad för att täcka både byggnaden och innehållet.

Livförsäkring

Livförsäkringen ger ekonomisk trygghet för dina nära och kära i händelse av dödsfall.

Företagsbilförsäkring

Denna försäkring ger skydd för bilar som används i företagssammanhang.

Hundförsäkring

Skyddar din hund och täcker ofta kostnader för veterinärvård.

Lätt Lastbilförsäkring

Speciellt anpassad för försäkring av lätta lastbilar som används i både privat och kommersiellt syfte.

Olycksfallsförsäkring

Ger ekonomiskt stöd vid olycksfall som leder till skada.

Sjuk- och Olycksfallsförsäkring

En kombinerad försäkring som täcker både sjukdomar och olycksfall.

Inkomstförsäkring

Skyddar din inkomst vid längre sjukfrånvaro eller arbetslöshet.

Motorcykelförsäkring

Ger skydd för din motorcykel, både vid skador och stöld.

Husbilsförsäkring

Säkerställer att din husbil är skyddad vid både stillestånd och användning.

Båtförsäkring

Skyddar din båt mot skador och olyckor på vattnet.

Vattenskoterförsäkring

Ger skydd för din vattenskoter och täcker eventuella olyckor på vattnet.

Fritidshusförsäkring

Försäkrar ditt fritidshus mot skador och ger skydd för innehållet.

Zmartas Tillägg

Zmartas tilläggsförsäkring erbjuder ett extra skydd för din bil. Den hjälper till att minska kostnaden för hyrbil vid behov och reducerar självrisken för vissa typer av skador. Dessutom fortsätter skyddet att gälla även om du byter bil eller försäkringsbolag. Denna tilläggsförsäkring är utformad för att ge bilägare ytterligare ekonomisk trygghet och bekvämlighet.

Företagsförsäkring

Skyddar ditt företag mot olika typer av risker och skador.

Snöskoterförsäkring

Speciell försäkring som täcker din snöskoter och relaterade risker.

ATV-försäkring

Försäkring för All Terrain Vehicles, skyddar vid skador och olyckor.

Mopedförsäkring

Ger skydd för din moped, inklusive stöld och skador.

Denna omfattande lista visar på Zmartas bredd i försäkringsutbud, vilket gör det möjligt för kunder att jämföra och hitta försäkringar som passar just deras unika behov och livssituationer.

Läs mer om alla de olika försäkringstyperna hos Zmarta.

Vad är Zmarta?

Zmarta är en jämförelsetjänst som erbjuder en enkel och kostnadsfri jämförelse av ett brett utbud av försäkringar från flera olika försäkringsbolag.

Användare kan enkelt jämföra och teckna försäkringar som bil-, hem-, och personförsäkringar, samt andra specialiserade försäkringar.

Tjänsten fokuserar på att ge användarna möjlighet att jämföra priser och villkor för att hitta det bästa alternativet för deras behov, och erbjuder också kostnadsfri rådgivning.

Förutom försäkringsjämförelser, erbjuder Zmarta även jämförelser av både privat- och företagslån samt jämförelser av elavtal.

Med över 1,2 miljoner kunder sedan 2019, har Zmarta hjälpt till att sänka kostnader med över 1,2 miljarder kronor. Företaget har över 200 anställda och kontor i Ängelholm, Jönköping, Stockholm, Oslo och Helsingfors.

Vad säger andra om Zmarta? (Överblick av recensioner)

Överlag får Zmarta väldigt goda omdömen, även om de flesta recensioner som går att hitta handlar om deras låneförmedlingstjänster.

Zmartas betyg hos Trustpilot

Kundrecensioner på Trustpilot ger Zmarta ett genomsnittligt betyg på 4,5 av 5 stjärnor baserat på över 20 000 omdömen. Användarna lyfter fram snabb och effektiv service, hjälpsam personal och förmånliga försäkringsalternativ.

Flera kunder nämner specifikt positiva erfarenheter med rådgivning och support, och uppskattar att Zmarta hjälper till att hitta försäkringar till bättre priser. Å andra sidan finns det viss kritik om bristande flexibilitet på hemsidan och vissa kunder upplever att de blivit uppringda ofta av företaget.

Sammantaget framstår Zmarta som en uppskattad tjänst, men med utrymme för förbättringar i kundinteraktion och hemsidans användarvänlighet.

Övriga omdömen

Zmarta är en av de mest populära förmedlingsplattformarna i Sverige. De får i princip uteslutande goda omdömen på övriga recensionsplattformar.

De allra flesta recensionerna lägger fokus på deras lånetjänster, men ger åtminstone en indikation till att Zmarta är en välskött och välfungerande aktör på jämförelsemarknaden.

Alternativ till Zmarta

Två populära alternativ till Zmarta när det gäller jämförelser av försäkringar, är Compricer och Happens.

Compricer Logo

Happens Logo

Vilket företag ligger bakom Zmarta?

Zmarta är ett svenskt företag, registrerat under namnet Zmarta AB, och är en del av en koncern med 10 bolag.

Koncernmoderbolaget är Ocp Holding GmbH, lokaliserat i Hamburg, Tyskland.

Med kontor i flera nordiska städer har Zmarta blivit en betydande aktör på den svenska marknaden för finansiella tjänster.

Kundservice och support hos Zmarta

Zmarta erbjuder en omfattande kundservice och support för sina tjänster, inklusive försäkringsjämförelser.

Kundtjänsten är tillgänglig via telefon och chatt måndag till fredag mellan kl. 08.00 och 17.00.

De erbjuder hjälp för en rad olika tjänster som privatlån, bolån, mopedförsäkring, tilläggsförsäkring och mer. Zmarta har även en särskild avdelning för företagsförsäkringar.

För att säkerställa att samtal verkligen kommer från Zmarta, uppmuntras kunder att själva ringa tillbaka vid misstanke om bedrägeriförsök.

Vanliga frågor om Zmarta (FAQ)

Nedan hittar du svaren på några vanliga frågor som konsumenter ställer om Zmarta.

Kostar det något att använda Zmarta?

Zmarta erbjuder kostnadsfria jämförelser av försäkringar och andra finansiella produkter. Det finns ingen avgift för att använda deras jämförelsetjänst.

Vilka försäkringar kan jag jämföra på Zmarta?

Zmarta tillhandahåller jämförelser för flera olika typer av försäkringar, inklusive bilförsäkringar, hemförsäkringar, och villaförsäkringar. De erbjuder även tilläggsförsäkringar för bilar.

Hur skapar jag ett konto på Zmarta?

För att skapa ett konto hos Zmarta, bör du besöka deras hemsida.

Detaljer om registreringsprocessen finns där, men generellt krävs det att du anger personlig information som personnummer och kontaktuppgifter.

Hur hittar Zmarta rätt försäkring för mig?

Zmarta jämför olika försäkringsalternativ baserat på dina specifika behov och förutsättningar.

Du anger information om vad du vill försäkra och dina preferenser, och Zmarta presenterar sedan olika alternativ från sina samarbetspartners.

Vad skiljer Zmarta från andra jämförelsetjänster?

Zmarta utmärker sig genom att erbjuda en bred palett av jämförelsetjänster inom finansiella produkter, inklusive försäkringar.

Deras tjänst är kostnadsfri för användaren och de samarbetar med flera olika försäkringsbolag för att ge en omfattande jämförelse.

Vad bör jag tänka på innan jag köper en försäkring?

Innan du köper en försäkring är det viktigt att noggrant överväga vilka risker du behöver skydda dig mot, vad försäkringen täcker, samt jämföra priser och villkor från olika försäkringsbolag.

Hur tjänar Zmarta pengar om tjänsten är gratis?

Zmarta tjänar pengar genom provisioner från de försäkringsbolag och finansiella institut som de förmedlar kunder till.

Det innebär att de får betalt av dessa bolag när en kund tecknar en försäkring eller annan finansiell produkt genom deras plattform.

Summering och avslutande tankar om Zmarta

Efter att ha granskat Zmarta och dess tjänster noggrant, kan vi dra några avslutande slutsatser om företaget och dess erbjudande inom försäkringsjämförelse:

 • Stark marknadsposition: Zmarta har etablerat sig som en ledande aktör på den svenska marknaden för jämförelse av försäkringar. Med sitt omfattande urval av försäkringstyper, från bil- och hemförsäkringar till mer specialiserade försäkringar som för husbilar och vattenskotrar, erbjuder de en av de mest omfattande tjänsterna i branschen.
 • Användarvänlighet och tillgänglighet: Zmarta utmärker sig med en användarvänlig plattform och en lättillgänglig kundtjänst, vilket gör processen att hitta och jämföra försäkringar smidig och effektiv för användarna.
 • Ekonomiska fördelar: Med kostnadsfria jämförelser och tilläggstjänster som deras tilläggsförsäkring, erbjuder Zmarta ekonomiskt värde och extra skydd som kan vara attraktivt för många bilägare.
 • Utrymme för förbättring: Trots dess många fördelar, har några användare rapporterat om oönskade försäljningssamtal och en upplevelse av att företaget ibland kan kännas opersonligt, vilket är områden där Zmarta kan förbättra sin kundupplevelse.

Sammanfattningsvis sticker Zmarta ut som ett robust och pålitligt alternativ för den som söker en omfattande jämförelsetjänst för försäkringar.

Med sin användarvänliga plattform och breda utbud av försäkringsalternativ, är det ett utmärkt val för den som vill jämföra och finna den mest lämpliga försäkringen för sina specifika behov. Som med alla tjänster, finns det givetvis alltid rum för förbättringar, särskilt när det gäller personlig kundkontakt.

Zmarta Logo

Peter Isaksson

Privatinvesterare och familjefar med en passion för aktier, börsen och privatekonomi.

Tidigare inlägg